עצים מוסיפים כל כך הרבה לנופים שלנו – צבע, צל, פרטיות ומשיכה לרסן. אבל עצים מגודלים יכולים להיות אחריות אמיתית. ענפים גדולים וכבדים עלולים ליפול ולפגוע ברכוש או לפצוע אנשים. ושפע יתר של עלים יכול לחסום מרזבים ומעלים, לגרום למים לגבות ולפגוע בבסיס הבית שלך. לכן גיזום הוא חלק כה חשוב בטיפול בעצים.
.
גיזום עוזר לשמור על בריאות העצים על ידי הסרת ענפים חולים או פגומים ושיפור זרימת האוויר כך שהעץ יוכל לעמוד טוב יותר בפני מזיקים ומחלות. זה גם שומר על עצים חטובים ומושכים. בעת גיזום, בצע תמיד חתכים נקיים בזווית של 45 מעלות בדיוק מעל ענף או ניצן לרוחב. הימנע מציפוי עצים, כלומר כאשר אתה מסיר את הגבעול הראשי או המנהיג. סוג זה של גיזום מעודד את הצמיחה של זרעים חלשים, לא מחוברים בצורה גרועה, הרגישים יותר לנזקי סערה. אם אינך בטוח כיצד או היכן לגזום את העץ שלך, התייעץ עם עץ מוסמך. עם טיפול נאות, העצים שלך ימשיכו לשפר את הערך והיופי של הבית שלך במשך שנים רבות.
מה זה גיזום?
האביב הוא הזמן המושלם בשנה להכניס את החצר לכושר, וזה אומר שהגיע הזמן להתחיל לגזום. אבל מה זה בעצם גיזום? בקיצור, גיזום הוא פעולה של הסרה בזהירות של חלקים של צמח, כגון ענפים, עלים או פירות. זה יכול להיעשות ממגוון סיבות, כולל כדי לשפר את בריאות הצמח, צורתו או התפוקה. בעת הגיזום, חשוב להשתמש בכלים חדים ולבצע חיתוכים נקיים בזווית המתאימה. אחרת, אתה מסתכן בפגיעה בצמח או בבלימת צמיחתו. עם קצת תרגול, אתה תהיה גוזם אמן תוך זמן קצר.
היתרונות של גיזום
כל גנן יגיד לך שגיזום הוא חלק חיוני בטיפול בצמחים. על ידי כריתת עלים וענפים מתים או פגומים, אתה יכול לעודד צמיחה חדשה, לשפר את מראה הצמח ולקדם ייצור פירות טוב יותר. אבל יש יותר בגיזום מאשר רק אסתטיקה. על ידי הסרה קפדנית של חומר צמחי חולה או פגום, אתה יכול גם לסייע במניעת התפשטות המחלה. ועל ידי דילול ענפים צפופים, אתה יכול להגביר את זרימת האוויר, מה שעוזר להרתיע צמיחה פטרייתית. במילים אחרות, גיזום לא רק טוב לצמחים שלכם – הוא טוב לגינה שלכם כולה. אז בפעם הבאה שאתם שולחים יד אל המזמרה, זכרו שאתם עושים יותר מסתם להסתפר לצמחים שלכם – אתם עוזרים לשמור על הגינה שלכם בריאה ויפה.
מתי לגזום עצים
עצים בדרך כלל לא צריכים גיזום רב, אבל יש כמה פעמים שמועיל לקצץ אותם. אם יש לך ענפים שבורים או פגומים, עדיף להסיר אותם בהקדם האפשרי. זה יעזור למנוע התפשטות של מחלות ומזיקים. כדאי גם לגזום כל ענפים מתים או גוססים. בסוף הסתיו או בתחילת החורף, כדאי לגזום את כל הענפים שמתחככים. זה יעזור למנוע נזק מרוח וסערות. לבסוף, אם ברצונכם לעודד צמיחה חדשה, תוכלו לגזום חלק מהענפים הישנים יותר בסוף החורף או בתחילת האביב. רק הקפידו לא להגזים, כי יותר מדי גיזום עלול לפגוע בעץ.
כיצד לגזום עץ
אם עץ דורש גיזום, הצעד הראשון הוא זיהוי הענפים העיקריים, או "גפי הפיגום". ענפים אלה צריכים להיות מרווחים באופן שווה ובזווית אידיאלית כלפי חוץ מהגזע בזווית של 45 מעלות. לאחר זיהוי איברי הפיגום, יש להסיר כל ענפים מתים, חולים או פגומים. לאחר מכן, יש לגזום את כל הענפים שחוצים או מתחככים זה בזה. לבסוף, יש לקצר את כל הענפים שצומחים אנכית או בזווית תלולה מדי. זכרו, בעת גיזום עץ חשוב לבצע חיתוכים נקיים בזוויות המתאימות. לקבלת הנחיות מפורטות יותר, נא להתייעץ עם עץ עץ מקצועי.
אילו כלים דרושים לגיזום
עבור כל מי שמתגאה בחצר שלו, גיזום הוא משימת גינון חיונית. לא רק שהוא מקדם צמיחה בריאה, אלא הוא גם עוזר לשמור על מראה של צמחים מסודרים. אבל לפני שתוכל להתחיל לגזום, אתה צריך לוודא שיש לך את הכלים הנכונים. תצטרך זוג מזמרה טובה לחיתוך ענפים וגבעולים קטנים. עבור ענפים גדולים יותר, תזדקק למסור גיזום. ואם אתה עובד עם ענף קשוח במיוחד, ייתכן שתצטרך זוג לופרים. לא משנה באיזה כלי אתה משתמש, הקפד לנקות ולחדד אותו לפני כל שימוש כדי להבטיח את החיתוך הטוב ביותר האפשרי. עם הכלים הנכונים ביד, תהיו מוכנים להתמודד עם כל עבודת גיזום.
גיזום עצים צעירים
גיזום הוא חלק חשוב בטיפול בעצים, אך הוא חשוב במיוחד עבור עצים צעירים. על ידי גיזום קפדני של עצים צעירים, ניתן לעודד צמיחה חזקה ולעזור לעצב את צורתו העתידית של העץ. עם זאת, חשוב לגזום עצים צעירים בצורה נכונה; אחרת, אתה יכול לעשות יותר נזק מתועלת. בעת גיזום עץ צעיר, הקפידו תמיד שהחתכים יהיו נקיים וחלקים. הימנע מפגיעה בקליפה, ולעולם אל תסיר יותר משליש מהעלווה של העץ בכל פעם. עם טיפול וגיזום נאותים, עצים צעירים ישגשגו ויגדלו למבוגרים בריאים.
גיזום עצים
חולים או פגומים ניתוק איברים חולים או פגומים היא לפעמים הדרך היחידה להציל עצים חולים. נקרא גם ניקוי כתרים, תרגול גיזום זה פותח את החופה כדי לאפשר יותר אור שמש ואוויר, מה שעוזר לעץ לרפא ולמנוע את התפשטות המחלות. עם זאת, חשוב להסיר לא יותר מרבע מהעלווה הבריאה, מכיוון שמתח רב מדי עלול להחליש או להרוג את העץ. אם אינך בטוח באילו ענפים לגזור, פנה לרופא מוסמך לעזרה. בעזרת טכניקות גיזום מתאימות, תוכלו לתת לעצים שלכם הזדמנות שנייה לחיים ולהשאיר אותם במיטבם.
גיזום מתקן
אין דבר כזה צמח שלא מרוויח מגיזום מתקן. בין אם המטרה שלך היא לייצר יותר פרחים, לכוון צמיחה הרחק מקווי חשמל או גדרות, או פשוט לעודד צמח לקבל צורה נעימה יותר, גיזום הוא הדרך ללכת. הזמן הטוב ביותר לעסוק בגיזום מתקן הוא לאחר פריחת הצמח אך לפני תחילת צמיחה חדשה. זה יבטיח שאתה לא מקריב פריחה פוטנציאלית ושהצמח יספיק להתאושש לפני שעונת הגידול יוצאת לדרך. בעת הגיזום, הקפידו להשתמש בכלים נקיים וחדים ולעשות חתכים בזווית של 45 מעלות. עם קצת טיפול ותשומת לב, אתה יכול לשמור על הצמחים שלך במיטבם לאורך כל העונה.
טיפים לשמירה על עץ בריא לאחר גיזום
לאחר שגזמתם את העצים שלכם, חשוב לטפל בהם כדי שיוכלו להמשיך לצמוח בריאים וחזקים. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על עץ בריא לאחר הגיזום: השקו
מסקנה
גיזום הוא משימה חשובה עבור כל גנן, והיא חיונית במיוחד עבור עצים צעירים. על ידי שימוש בכלים הנכונים וביצוע חיתוכים נקיים, אתה יכול לגזום את העצים שלך בצורה בטוחה ויעילה. גיזום גם עוזר לשמור על מראה של צמחים מסודרים ובריאים. אם אינכם בטוחים אילו ענפים לחתוך, התייעצו עם עצים מקצועי לעזרה. עם קצת טיפול ותשומת לב, אתה יכול לשמור על הצמחים שלך במיטבם לאורך כל העונה.
שאלות נפוצות לגבי גיזום עצים
מתי הזמן הטוב ביותר לגזום עצים?
הזמן הטוב ביותר לגזום עצים הוא בסוף החורף או בתחילת האביב לפני תחילת צמיחה חדשה.
באיזו תדירות עלי לגזום את העצים שלי?
רוב העצים צריכים רק גיזום קל מדי כמה שנים. חלקם עשויים להזדקק לגיזום תכופים יותר, במיוחד אם הם פגומים או חולים.
מהם היתרונות של גיזום עצים?
גיזום יכול לשפר את הבריאות ואת המראה של העצים שלך, והוא יכול גם לעזור לשמור על בטיחותם על ידי הסרת ענפים מתים או פגומים שעלולים ליפול ולפצוע אנשים או להזיק לרכוש.
מהם חלק מהדברים שעלי להימנע מלעשות בעת גיזום עצים?
כדאי להימנע מציפוי עצים, כלומר כאשר כל הענפים נחתכים לאותו אורך. זה יכול לפגוע בעץ ולהפוך אותו לרגיש יותר למחלות ומזיקים. כדאי גם להימנע מגיזום יותר מדי, מכיוון שזה יכול להלחיץ את העץ ולגרום לצמיחה חדשה להיות חלשה ופגיעה.
באיזו תדירות עלי לגזום את העצים שלי?
זה תלוי בסוג העץ. חלק מהעצים, כמו עצי פרי, צריכים לגזום מדי שנה. אחרים, כמו עצי מייפל, יכולים לעבור כמה שנים ללא גיזום. בדוק עם המשתלה או משרד ההרחבה המקומי שלך לקבלת המלצות ספציפיות לסוגי העצים שיש לך.
באיזו תקופה בשנה הכי כדאי לגיזום?
שוב, זה תלוי בסוג העץ. עצי פרי נגזמים בדרך כלל בסוף החורף או בתחילת האביב לפני שהם מתחילים לייצר צמיחה חדשה. סוגים אחרים של עצים ניתן לגזום כמעט בכל עת של השנה, אם כי סוף החורף או תחילת האביב הם בדרך כלל הטובים ביותר. הימנע מגיזום עצים במהלך עונת הגידול הפעילה שלהם (בדרך כלל סוף האביב עד תחילת הסתיו), מכיוון שהדבר עלול לפגוע בעץ או לעורר יותר מדי צמיחה חדשה.
מהן הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים בעת גיזום עצים?
אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא גיזום יותר מדי. עצים מגיבים לכריתה על ידי ייצור צמיחה חדשה, כך שאם תגזום בצורה אגרסיבית מדי, אתה יכול בסופו של דבר לקבל עץ גדול משמעותית ממה שהתכוונת. חשוב גם לא לצרף עצים (כלומר להסיר את הגזע הראשי). זה לא רק נראה רע, אלא זה יכול גם להזיק מאוד לעץ. לבסוף, היזהר לא לפצוע את העץ בעת גיזום; פצעים גדולים יכולים לספק נקודות כניסה למחלות ומזיקים.
.
.
.