אם אתם מחפשים מידע כיצד לבחור שירות גיזום עצים, הגעתם למקום הנכון. במאמר זה תגלו על יתרונות הגיזום ומדוע חשוב לשמור על העצים שלכם. תלמדו גם על גיזום בתרדמה ומדוע כדאי לגזום בחודשים חמים.
גיזום לבריאות הצומח
גיזום לבריאות הצומח הוא פעילות חיונית המסייעת בשמירה על סביבה בריאה וקידום צמיחת העץ. זה כרוך בהסרה של ענפים מתים וחולים, כמו גם הסרת מפשעות מתות וחלשות.
יש לגזום עצים ושיחים על בסיס קבוע. הם נהנים מגיזום קבוע מכיוון שהוא מסיר איברים מתים וחלשים ומאפשר לאור לחדור למרכז הצמח. זה גם עוזר למנוע הדבקות מזיקים ונזקים לבעלי חיים.
אמנם ישנם סוגים רבים ושונים של גיזום, אך שלושה סוגים בסיסיים כוללים התחדשות, דילול וכיוון. התחדשות מתייחסת לכריתת שליש מהענפים מדי שנה, בעוד שדילול וכיוון חותכים שליש נוסף.
חתכים דליל הם בדרך כלל יעילים יותר מאשר גזירה. חתך דליל מומלץ לעשות בצווארון הענף או בניצן לרוחב. שימוש בגוזם Felco(r) נותן לגנן שליטה על צורת הצמח, ומאפשר לצמח לגדול בצורה בריאה וטבעית.
היתרון החשוב ביותר של גיזום לבריאות הצמח הוא הסרת ענפים מתים או חולים. לא רק שזה גורם לצמח שלך להיראות יפה יותר, אלא שזה גם יכול לעזור לעצים שלך לחיות זמן רב יותר. בנוסף, הוא יכול למנוע נפילה של ענפים מסוכנים מעל קווי חשמל או גגות.
הדרך היעילה ביותר לגזום עץ או שיח היא לבצע חיתוך דליל, המכונה גם "גרפה מזויפת". אין לחתוך את כל הענף. במקום זאת, הוצא את החלק המת או הגוסס, תוך ביצוע חתך דליל בצווארון האיבר.
גיזום לבריאות הצומח כולל גם הסרת ענפים מתחככים יחד, הפרדת העלים המתים ופתיחת החופה כדי למקסם את העלווה. אלו הם רק כמה מהשלבים הבסיסיים שיכולים להגביר את בריאות העץ שלך ואת אורך חייו.
יתרון נוסף של גיזום הוא שהוא מעורר פריחה ופרי. צמחי פרי כמו ורד השרון ולילך יכולים לשקם צמח חדש במשך שלוש שנים.
גיזום לבריאות הצמח הוא פעילות קריטית שניתן לעשות בכל עת. גם כאשר אין לך גישה לסכין חדה, אתה יכול להשתמש במספריים או בקוצץ מחגר.
גיזום לדילול ענפים וגפיים מתות
גיזום לדילול ענפים וגפיים מתים חשוב מכיוון שהוא עוזר לשפר את המראה והבריאות של העץ. זה נכון במיוחד בעצים בוגרים גדולים. זה הכרחי גם במקרים בהם גפיים תחתונות תלויות נמוך מעל המדרכה או הכביש, או חודרות למבנים.
ענפים מתים יכולים להוות בעיה מכיוון שהם עלולים ליפול על אנשים, בתים וקווי חשמל. בנוסף, הם עלולים לגרום נזק לעץ. יש להסיר את הענפים הללו אם הם בקוטר של יותר מ-1.5 אינץ'.
בעת גיזום כדי לדלל ענפים וגפיים מתות, חשוב להסיר רק את הגפיים הנמוכות ביותר. הימנע מחיתוך הגזע הראשי של העץ או ענף האם. את החתך הראשון והשני יש לבצע באמצע הגפה. אם גפה גדולה, ייתכן שיהיה צורך להסיר אותה בשלושה חתכים.
כדי לבצע חיתוך טוב, כדאי להשתמש במסור ידני. מסור ידני מאפשר לך לקבל שליטה רבה יותר. לעולם אל תעשה חתך תלול מדי או קרוב מדי.
בעת הסרת איברים מתים, תמיד הסתכלו על העץ מכל הזוויות. לפעמים הדרך הטובה ביותר לזהות ענף מת היא לגרד את הקליפה. הקפד להסיר גם תרמילי זרעים.
בצע את החתך הראשון בבסיס האיבר. זוהי הדרך היעילה והבטוחה ביותר לגזום ענפים. עם זאת, אסור להשאיר בדל בסניף.
לאחר מכן, עליך לבצע חיתוך שני במרחק של כ-15 אינץ' מגזע. בשלב זה, אתה אמור להיות מסוגל לבצע חיתוך סופי מבלי לגרום נזק.
לאחר השלמת הליך זה, אתה צריך להיות עץ במצב טוב. עם זאת, ייתכן שעדיין יש צורך לגזום אותו כדי לשמור על בריאותו. בהתאם לאקלים שלך, ייתכן שתצטרך לקצץ לפני עונות ההוריקנים.
כמו בכל גיזום, המטרה היא לשמור על צורתו הטבעית של העץ. דילול יתר עלול לפגוע בעץ וליצור נבטי תגובה. זכור כי עצים מתים הם בעלי הסיכוי הנמוך ביותר להזיק לאנשים, ולכן יש להסיר אותו.
גיזום בזמן תרדמה מעודד צמיחה חדשה
גיזום בתרדמה הוא דרך מצוינת לעורר צמיחה חדשה. את רוב השיחים והעצים הנשירים יש לגזום בשלב זה. זו הזדמנות טובה לבדוק את מבנה העץ שלך ללא החופה העלים המסיח את הדעת. מלבד קידום צמיחה חדשה, גיזום בשלב זה יכול גם לסייע בשמירה על בריאות העץ שלך. כמו כן, קיצוץ בסוף החורף או בתחילת האביב יכול למזער נזקים מהופעת הקור.
הגורם החשוב ביותר שיש לקחת בחשבון בעת גיזום הוא מאזן האנרגיה הכללי של הצמח. ככלל, מעט יורה חזקים טובים יותר מרבים חלשים. כמו כן, מספר רב של ענפים יכול לקדם מבנה ענף יונק או חלש. לא משנה איך אתה גוזם את הצמחים שלך, מערכת שורשים בריאה חיונית לבריאות הכללית של העצים שלך.
גיזום בחודשי החורף יכול לקדם צמיחה במחצית העליונה של קנים. זו גם הזדמנות טובה להסיר איברים מתים. אלה יכולים להיות מקור לבעיות בעתיד, כמו גם בעיות מחלות וחרקים.
לדוגמה, אם אתה גוזם צמח תות בסוף פברואר, הסיכוי לירידה פתאומית בטמפרטורות קלוש. עם זאת, מכת קור בתחילת מרץ עלולה לגרום לנזק קטסטרופלי. אחת הדרכים להימנע מכך היא על ידי גיזום כמה סנטימטרים מהאדמה לפני שמזג האוויר הופך קר.
הזמן הטוב ביותר לבצע עבודת גיזום יסודית הוא בתחילת השנה. ביצוע העבודה בתחילת או בסוף החורף יכול לגרום לגיזום צמיחת העונה הנוכחית, כמו גם להפחתת המרץ. כשאתה מחליט מתי לגזום את השיחים והעצים שלך, שקול את המדע והאומנות של גיזום.
בזמן שהזמן הטוב ביותר לגזום העצים שלך עשוי להשתנות בהתאם למין, יש כמה מנצחים ברורים. שימוש בשיטות הגיזום הנכונות יכול לעשות הבדל גדול בטווח הארוך. בנוסף, גיזום יכול להיות תחביב מהנה ומתגמל. לא רק שתלמדו על צמחים באור אחר, אתם גם תהנו מהריגוש שבמרדף.
גיזום במהלך חודשים חמים יכול להפיץ נבול אלון
אם אתה גר במישיגן, אולי שמת לב שנבול אלון הוא איום אמיתי על עצי האלון שלך. מחלה זו, אשר הייתה ידועה בעבר בשם Ceratocystis fagacearum, מתפשטת במהירות. הפתוגן הפטרייתי חוסם את תנועת המים והחומרים המזינים דרך תאי העץ, מה שמוביל לנבילה מהירה של העלים ובסופו של דבר למוות של העץ.
אתה יכול למנוע את המחלה על ידי הקפדה על גזם אלון במהלך חודשים חמים. נבול אלון מועבר בקלות ויכול להרוג עצי אלון תוך מספר חודשים.
גיזום יכול גם להכניס חרקים שיכולים לשאת פטריות מעץ אחד למשנהו. בין סוגי החרקים התוקפים וניזונים מעצי אלון ניתן למנות את חיפושיות הצבר וחיפושיות הקליפה. חרקים אלה נמשכים למוהל שעל הגזע והענפים של עץ אלון, ונבגי פטריות נאספים על ידם.
בכל פעם שאתה גוזם עץ אלון, הקפד לנקות את הכלים שלך. כמו כן, אל תשתמש בדורבנים מטפסים על העץ. אחרת, תזמינו לעץ שלכם חיפושיות נושאות מחלות.
כאשר אתה גוזם עץ אלון, אטום את כל הפצעים מיד. איטום החתך ירתיע את החרקים שיכולים לשאת פטריות מאלון אחד למשנהו. שיטה טובה לאיטום חתכים טריים היא בעזרת לטקס או צבע ריסוס על בסיס מים. זה גם יעזור להסתיר את ריח הנזק.
אלונים אדומים רגישים במיוחד למחלה. כשהם נדבקים, הם מפתחים מחצלות פטרייתיות מתחת לקליפתן. הם יכולים להיהרג תוך ארבעה עד שישה שבועות בלבד. עם זאת, אלונים לבנים עמידים במידה בינונית למחלה.
עצים נגועים בדרך כלל מוסרים ונהרסים. אבל לפני שהם מוסרים, יש להסיר אותם, מה שמנתק את השורשים ומאט את העברת הפטרייה. בנוסף, יש לטפל בגדמים עם צבע עצים.
בנוסף להגנה על העצים שלך מהמחלה, לשירות היערות האמריקאי יש מספר משאבים מועילים. לדוגמה, הסוכנות משתפת פעולה עם המכון לחקר יערות אונטריו ומחלקת משאבי הטבע של מישיגן.
.
.